مزایای کاشت ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یا کاشت دندان چیست؟
ایمپلنت پین هایی هستند( فیکسچر نامیده می شوند) که از تیتانیوم خالص سازگار با بافتهای بدن ساخته شده که درون استخوان فک به طریق جراحی کاشته میشود و پروتز دندان(ثابت و متحرک) ،قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند.
انواع ایمپلنت
امروز برای اصلاح طرح لبخند شاید بتوان گفت حدود صد نوع ایمپلنت در بازارهای جهانی وجود دارد ولی معیار خوبی ایمپلنت، بر اساس پاسخ بافتهای پذیرنده ایمپلنت نسبت به آن می باشد که موفقیت کاشت دندان را تعیین می کند.
- ایمپلنتهای معتبر دارای اسخوان سازی مناسب در اطرافشان هستند.
- تحلیل استخوان اطراف آنها کمتر است یا در حد صفر می باشد. به این ترتیب درصد شکست آنها بسیار کم است.
روشهای کاشت دندان
از دست دادن یک یا چند دندان نه تنها میتواند روی ظاهر فرد اثر بگذارد بلکه بر سلامت مابقی دندانها نیز اثر گذار است. از دست دادن دندانهای جلویی میتواند تکلم را تحت تاثیر قرار دهد و در بعضی افراد باعث کاهش اعتماد به نفس شود. همچنین از دست دادن دندانهای عقبی نیز میتواند بر جویدن غذا اثر بگذارد. از همه مهمتر به علت خالی شدن جای دندان، سایر دندانها شروع به حرکت کرده و این امر به مرور زمان میتواند باعث تغییر نظم و آرایش دندانها شود. صرف نظر از علت از دست دادن دندان، روشهای مختلفی جهت کاشت دندان و جایگزین کردن دندانهای از دست رفته وجود دارد. این روشها از نظر میزان ماندگاری، هزینه و روش اجرا متفاوتند. از جمله روشهای کاشت دندان عبارتند از:
- کاشت ایمپلنت
- استفاده از بریج
- استفاده از دندان مصنوعی (برای چند دندان یا برای همه دندانها)
- استفاده از بریج رزینی
از بین روشهای بالا، کاشت ایمپلنت برای تک تک دندانها از نظر حفظ سلامت دهان و دندان، بهترین گزینه جهت جایگزینی دندان از دست رفته است. چرا که ایمپلنت از نظر ساختاری شبیهترین حالت به دندانهای طبیعی را دارد. ایمپلنت همانند دندان طبیعی دارای یک قسمت ریشه است که در استخوان فک کاشته میشود تا امکان قرار دادن تاج دندان فراهم آید. اگرچه کاشت ایمپلنت به جای همه دندانها به علت هزینه بالا از عهده هر کسی بر نمیآید اما کاشت ایمپلنت در مواردی که فرد یک یا چند دندان از دست رفته دارد، بهترین گزینه جایگزینی است.
مزایای کاشت ایمپلنت دندان
- شانس موفقیت این روش بیش از 95% است.
- دندان کاشته شده به طور دائمی ماندگار است.
- نسبت به روشهای دیگر، به نگهداری کمتری نیاز دارد. تمیز کردن آن راحتتر بوده و برای بهداشت و سلامت دهان مناسبتر است. در حقیقت نگهداری از ایمپلنت دندان همانند دندانهای طبیعی است.
- فرد احساس راحتی و طبیعی بودن دارد و از نظر ظاهری نیز زیباتر است.
- تنها روش کاشت دندان است که از تحلیل و فرسایش استخوان فک پیشگیری میکند.
- دندان کاشته شده نیاز به هیچ روش دیگری جهت ماندن در محل کاشت ندارد.
- به دلیل ماندگاری، در بلند مدت از نظر اقتصادی به صرفهتر خواهد بود.
معایب کاشت ایمپلنت دندانی
- کاشت دندان به این روش، نیاز به جراحی دارد.
- دوره درمان طولانیتر است.
- هزینه این روش به نسبت بالاتر است.
- با گذشت زمان ممکن است تاج دندان نیاز به جایگزینی پیدا کند.
- ایمپلنت ارزانReviewed by دکتر مهرداد افتخاریonFeb 24Rating: 5.0قیمت ایمپلنت
- ایمپلنت ارزان
- ایمپلنت ارزان
از گذشته تا به امروز تعرفه خدمات دندانپزشکی و هزینه ایمپلنت دندان و یا کاشت دندان نسبت به تعرفه سایر خدمات پزشکی و غیرپزشکی، اندکی بالاتر بوده و علت آن نیز مسئولیت حرفه ای بالا برای بهترین دندانپزشک زیبایی و همچنین مواد و متریال مصرفی گران قیمت بوده است. از آنجایی که 90 درصد خدمات ارائه شده دندانپزشکی مشمول مصرف متریال و مواد اولیه مصرفی می باشند ، معمولا خدمات تخصصی با قیمت نسبتا بالایی ارائه می شوند.
- هزینه کاشت دندان
- جراحی کاشتن دندان یا ایمپلنت یکی از خدمات و جراحی های نوین و البته به لحاظ قیمت گران در زمینه دندانپزشکی زیبایی و تخصصی و جراحی دهان می باشد، که در مدت زمان کوتاهی که از عمر آن می گذرد، پیشرفت بسیار زیادی در این زمینه حاصل شده است.
- هزینه کاشت و ایمپلنت
- قیمت خدمات کاشت و جراحی ایمپلنت دندان معمولا بسته به برند (Brand) و مشخصات ایمپلنت استفاده شده و همچنین پروتز یا همان روکش دندان مورد استفاده متفاوت می باشد . علاوه بر برند ایمپلنت و نوع روکش، جراحیهای جانبی حین کاشت ایمپلنت مثل جراحی سینوس باز ، جراحی سینوس بسته، پیوند استخوان جهت افزایش عرض استخوان، افزایش ارتفاع استخوان و همچنین پیوند استخوان در زمان کشیدن و کاشت فوری ایمپلنت نیز هزینه های جداگانه ای داشته که به قیمت جراحی کاشت ایمپلنت اضافه می شوند، در پایان دستمزد جراح نیز به مجموع مبالغ فوق اضافه شده و در نهایت قیمت جراحی ایمپلنت مشخص می شود.
موارد موثر در هزینه ایمپلنت
- نام و برند ایمپلنت مربوطه ، چک کردن وب سایت و QR code
- قطعات یدکی مورد استفاده جهت ایمپلنت مثل کاور ، هلینگ که آیا اختصاصی هر ایمپلنت هست و یا خیر
- بررسی نوع و لیبل پودر استخوان مصرف شده که حتی در صورت زیاد و اضافه آمدن باید به صورت یکبار مصرف باشند و دور ریخته شوند.
- ست یکبار مصرف جراحی به صورت پک کامل جهت استفاده هر شخص
- روکش یا پروتز مورد استفاده جهت پایان کار
- گارانتی خدمات ارائه شده جهت درمان توسط پزشک، و گارانتی و مشخصات پیچ ایمپلنت توسط کمپانی تولید کننده.
دلایل استفاده از ایمپلنت دندان
- ایمپلنت دندان یا کاشت دندان؛ جدیدترین روش جایگزینی دندان
- ایمپلنت دندان (کاشت دندان) دوام همیـشــگی دارد.
- افزایش اعتماد به نفس فرد پس از انجام ایمپلنت دندان
- راحتی در تکلم و گفتار با انجام ایمپلنت دندان یا کاشت دندان
- حفظ دندانهای مجاور و استخوان فک با ایمپلنت
- توانایی جویدن با دندان کاشته شده همانند دندان طبیعی برعکس لمینت دندان
- زیبایی فوق العاده دندان کاشته شده در دندانهای طبیعی
توصیه هایی برای انجام ایمپلنت دندان موفق
- پس از کاشت ایمپلنت به مدت یک روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری نمائید.
- شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی ایمپلنت دندان توصیه نمیشود.
- بهتر است روز بعد از جراحی کاشت دندان ، از دهان شویه استفاده گردد و بهترین محلول برای شستشوی دهان محلول کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه می باشد و پس از آن هر روز ، روزی یک مرتبه. ولی شستشو با نرمال سالین تا زمان کشیدن بخیه روزانه چند مرتبه انجام شود.
- بعد از ایمپلنت دندان آب دهان خود را قورت دهید و آن را به بیرون تخلیه نکنید. مکیدن و تف کردن باعث تشدید خونریزی میشود.
تورم بعد از کاشت ایمپلنت دندان
تورم بعد از جراحی ایمپلنت و کاشت دندان معمولی است. تورم تا 72 ساعت پس از جراحی افزایش می یابد و پس از آن به تدریج کاهش می یابد و در پایان هفته اول معمولا از بین می رود. جهت کاهش تورم استفاده از کمپرس یخ پس از اتمام جراحی توصیه می شود. یخ را به مدت 10 دقیقه در محل مورد نظر قرار داده و سپس 5 دقیقه به بافت استراحت دهید. این عمل را 4 تا 5 ساعت ادامه دهید. همچنین جهت کاهش تورم بعد از جراحی بالاتر نگه داشتن سر نسبت به بدن در هنگام خواب توصیه می شود.
آثار کبودی و بیحسی لب ها بعد از ایمپلنت دندان
ایجاد کبودی و بی حسی در اطراف لب و ترشح خونابه پس از جراحی ایمپلنت دندان طبیعی است. با دیدن این موارد نگران نشوید و همچنین ممکن است دهان شما پس از جراحی تا چند روز اول به میزان قبل باز نشود.
کنترل خونریزی ایمپلنت دندان
در صورت ترشح بیش از اندازه خونابه بهترین راه برای کنترل خونریزی ایجاد فشار بر روی ناحیه جراحی توسط یک تکه گاز استریل کوچک و مرطوب شده و شستشو با سرم به مدت 2 ساعت می باشد.
دستورات خوردن و آشامیدن بعد از عمل جراحی کاشت دندان یا ایمپلنت
-
نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است و مایعات خنک و پر انرژی برای 24 ساعت اول توصیه می شود، ولی برای خوردن باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد و همچنین دقت شود که جویدن باعث خونریزی و آسیب به ناحیه جراحی می شود، بنابراین بهتر است تا 24 ساعت از جویدن پرهیز شود.
-
در روز سوم بعد از جراحی از مسواک مخصوصی بنا به تشخیص پزشک که در صورت نیاز در اختیار شما قرار میگیرد ، استفاده کنید.
کاشت ایمپلنت دندان برای افراد زیر توصیه نمیشود:
- افراد سیگاری
- افرادی که به بیماریهای خود ایمنی مبتلا هستند یا از داروهایی استفاده میکنند که این شرایط را به همراه دارند.
- افرادی که از پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن استفاده کردهاند.
- کسانی که دیابت کنترل نشده دارند.
عوارض ایمپلنت دندان
اگرچه ایمپلنت دندان از بسیاری جهات دارای مزیت است و میتواند یک جایگزین مناسب برای دندانهای از دست رفته باشد اما احتمال بروز عوارض هم در آن وجود دارد. از جمله عوارض موقتی ایمپلنت لقی دندان و یا تورم و درد است که به احتمال زیاد پس از چند روز بهبود مییابد. اما عوارض دایمی که برای این جراحی وجود دارد این است که پس از 15 سال نوک دندانهای طبیعی فک بالا یک تا دو میلیمتر پایینتر میآیند ولی نوک روکشهای ایمپلنت سر جایشان میمانند بنابراین نیاز به ترمیم مجدد دارند پس برای اطمینان بیشتر ب یک متخصص خوب مراجعه کنید در مقاله بعد به معرفی یک دندانپزشک خوب در تهران میپردازیم.
محصولات مربوط به دندانپزشکی زیبایی در کشور های مختلف و در سطوح کیفی مختلف تولید می شوند، عموما متریال های درجه یک که استاندارد های کیفی را گذرانده باشند و دارای برچسب هولوگرام که نشان دهنده اصالت محصول می باشد هزینه ی بیشتری نسبت به سایرین دارد و در عوض دارای ماندگاری بیشتری نیز می باشند.